Er det mulig å bli kvitt ubevisste fordommer?

Innlegget er hentet fra Kimiya Sajjadi sitt nyhetsbrev på linkedin

I det piloten begynte å snakke var jeg sikker på at jeg kom til å dø. Grunnen? Han snakket dårlig engelsk.

Hvorfor reagerte jeg slik? Det handler om ubevisste fordommer.

Hjernen vår er delt inn i en bevisst del, og en ubevisst del. Den ubevisste delen av hjernen vår tar 95% av valgene våre. Måten den ubevisste delen fungerer på er at den deler mennesker inn i bra og dårlig. Det som ligner oss selv, og det vi kjenner til går under kategorien bra, og det ukjente går under kategorien dårlig.

Uten at jeg visste det, hadde hjernen min laget en assosiasjon om at språk henger sammen med dyktighet. Så, når piloten sin engelsk ikke var optimal, ble jeg livredd!

Det hadde ikke noe å si at jeg var bevisst på at dette var en fordom som ikke var sant, fordi jeg fikk så sterke fysiske reaksjoner. Har du noen gang fått en dårlig magefølelse når du møter en person? Det henger sammen med at våre ubevisste fordommer også gir oss fysiske reaksjoner.

Flere virksomheter hevder at de ikke har ubevisste fordommer. Men, det er umulig. Uansett hvor mange systemer og prosesser man har, kan de aldri gå helt bort. Klærne kandidaten går i, hvor gode de er i norsk, og hvilken skole de har gått på er kun en promille av det som kan sette fyr på de ubevisste fordommene.

De gode nyhetene er likevel at man kan gjøre mye for å redusere de ubevisste fordommene. De aller fleste lurer på hvordan man kan få til dette i rekrutteringsprosessen. Derfor har jeg laget et webinar på nettopp dette!

Bli med på frokostwebinar!

24. oktober kl 9-10 kan du lære hvordan du kan forbedre rekrutteringsprosessen for å få rekruttere et større mangfold. Her skal også dyktige Trond Boe-Tangen, leder for lederrekruttering hos Jefferson Wells, dele sin innsikt med deg.

Ingen alternativ tekst tilgjengelig for dette bildet

Du kan melde deg på her! Ps: Det er kun 40 plasser, så her gjelder det å være rask.

Det var alt for denne gang ☺️

Del innlegg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Søk i kunnskapsunivers
Søk
Del gjerne
nb_NONO

Vil du bli bedre på å tiltrekke og beholde talenter?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for ukentlige tips! Her vil du også motta informasjon om våre tjenester.