Ikke gjør denne feilen i arbeidet med mangfold

Teksten er hentet fra vårt nyhetsbrev
og er skrevet av Kimiya Sajjadi

Det siste året har jeg bistått alt fra store internasjonale selskap til kommuner. Jeg har konsultert og holdt for over 70 virksomheter, med strålende tilbakemeldinger fra alle mine kunder. Likevel er det et råd jeg angrer på at jeg ikke har gitt.

Dette rådet skal jeg dele med deg her.

La oss bry oss på ekte

La oss bry oss på ekte, er rådet jeg skulle ønske jeg ga.  Mangfold og inkludering handler til syvende og sist om å ta vare på mennesker. Men, ofte blir dette glemt i de store prosessene. Vi blir så opphengt i tall, statistikker og forskning at vi glemmer grunnen til at vi startet mangfoldsarbeidet.

Vi glemmer at grunnen til at vi startet, var for å ta vare på folka våre. Så hvordan kan vi bry oss på ekte?  Noe av det viktigste etter min mening er å vise at man forstår hvordan ting som skjer i samfunnet påvirker de ansatte.

Eksemplene under er illustrerende:

  • Har du spurt dine persiske ansatte hvordan de har det etter bølgen som kom  med drapet på Mahsa Amini?
  • Sjekker du fortsatt inn hos dine ukrainske ansatte, hvordan går det med dem med tanke på krigen?
  • Hvordan stod det til med dine homofile ansatte i etterkant av drapet under Pride?
  • Hvordan går det egentlig med de som ikke har så mye å rutte med, i disse økonomisk krevende tider?

Det å bry seg på ekte handler selvsagt ikke kun om å vise engasjement de gangene det oppstår en krise. Det kan også være å gratulere på kulturelle/religiøse høytider. Men, jeg legger vekt på eksemplene over ettersom vi lever i turbulente tider som gjør behovet for støtte på arbeidsplassen ekstremt viktig.

Jeg håper denne teksten har motivert og inspirert  deg til å reflektere rundt hvordan du kan bry deg – på ekte!

Denne teksten har allerede blitt for lang, så det var alt for denne gang:)

Del innlegg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Søk i kunnskapsunivers
Søk
Del gjerne
nb_NONO

Vil du bli bedre på å tiltrekke og beholde talenter?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for ukentlige tips! Her vil du også motta informasjon om våre tjenester.