Hvordan være mer inkluderende under Ramadan?

22. mars starter muslimenes fastemåned! Hvordan går du frem for å tilrettelegge og være mer inkluderende under Ramadan?

Det er en uke igjen til Ramadan, som er den islamske fastemåneden. Under denne måneden skal praktiserende avstå fra mat, drikke, røyk og seksuelt samvær fra daggry til solnedgang. Dette kan skape særskilte behov på arbeidsplassen.

Her er 4 tiltak du som arbeidsgiver kan gjøre for å vise hensyn og dermed være ekstra inkluderende mot muslimer.

Vær mer inkluderende under Ramadan

4 tiltak for mangfold og inkludering under Ramadan

  1. Motiver de ansatte å dele åpent hvis de faster

Det er ikke alle muslimer som faster denne måneden, derfor er det hverken heldig for deg eller dem dersom du antar at alle gjør det. Det beste er om de som faster kan fortelle om det slik at du kan jobbe med å være mer inkluderende under Ramadan. Husk å kommunisere at formålet med å vite denne informasjonen er at du skal kunne tilrettelegge for inkludering under Ramadan. Her er det fint å invitere den enkelte til å si ifra hvis de har særskilte behov, for ikke alle trenger tilpasninger.

  1. Bli med på feiringen!

Det er mange måter å delta i feiringen på. En ide kan være å ha en lunch and learn om tema, hvor de ansatte kan få økt kunnskap om ramadan. En annen ide er å være med på iftar som er kveldsmåltidet etter solnedgang. Er det for ressurskrevende? En enkel gratulasjon i teams kanalen er også fint!

  1. Tilrettelegg så langt det lar seg gjøre

LDO oppfordrer arbeidsgivere å legge forholdene til rette best mulig, i samråd med arbeidstakeren. Likevel er LDO klare på at arbeidstaker skal kunne utøve arbeidet på en forsvarlig måte.

  1. Øk kunnskapen hos ledere

Ettersom ramadan kan påvirke folks behov, er det viktig at ledere har kunnskap om dette. Du kan gjøre det på en så enkel måte som det å dele dette nyhetsbrevet med dem.

I fjor skrev Mohammed Almashadani et gjesterinnlegg hos oss “Hvilke tiltak kan du ta for å bidra til en god ramadan på arbeidsplassen?” som er fint å lese for flere tips.

Husk – å ha gode intensjoner gjør deg ikke inkluderende. Det er inkluderende handlinger, som gjør deg inkluderende! Jeg oppfordrer deg derfor til å følge noen av tipsene over for å jobber mer målrettet med mangfold og inkludering under ramadan.

Ønsker deg en nydelig dag videre!

Del innlegg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Søk i kunnskapsunivers
Søk
Del gjerne
nb_NONO

Vil du bli bedre på å tiltrekke og beholde talenter?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for ukentlige tips! Her vil du også motta informasjon om våre tjenester.