Kom i kontakt med flerkulturelle talenter

Vi har  vært i kontakt med over 500 norske virksomheter, og et problem mange opplyser om er at de ikke får flerkulturelle søkere. Med andre ord vet de ikke hvor og hvordan de skal komme i kontakt med flerkulturelle kandidater. 

Det finnes mange kompetente mennesker med flerkulturell bakgrunn og vi ønsker å gjøre det lettere for virksomheter å finne frem til disse. 

Her er 8 gode tips til hvordan du og din virksomhet kan komme i kontakt med flerkulturelle kandidater:

  • Sjekk ut ukens rollemodell. Vi har en ukentlig kåring der vi løfter frem en person med flerkulturell bakgrunn som utmerker seg i næringslivet. Disse kåringene publiseres på vår Instagram og LinkedIn
Adela ble i forrige uke kåret til ukens rollemodell. 
  • Kirkens Bymisjon formidler deltakere med relevant utdannelse til relevant arbeidspraksis.
  • Skillhus har også  hjulpet flere selskaper med å finne en flerkulturell kandidat til ulike stillinger.
  •  MAK har en “community” hvor de har over 650 medlemmer og 35 nasjonaliteter. Dette er en god arena for å skape nettverk eller spørre om råd til kandidater.
  • Sammen om en jobb kobler innvandrere og flyktninger med høyere utdanning med norsk arbeidsliv i et mentorprogram. 
  • Bli en del av vårt karrierenettverk for flerkulturelle. Vi har laget et nettverk for høyt utdannede flerkulturelle  og studenter som er på utkikk etter jobb og / eller et nettverk. Ønsker du å være en del av dette nettverket? Kontakt oss her dersom du vil bli kontaktet for fremtidige arrangementer.
  • Se gjennom kontaktene dine på linkedin – hvem er disse? Dersom du har få flerkulturelle i nettverket, kan det være lurt å bli mer bevisst på hvem du legger til, og hvem sine innlegg du engasjerer deg i. Det å bygge et nettverk tar tid, men det er definitivt verdt det – og vil gjøre rekrutteringen av flerkulturelle kandidater mye lettere på sikt. 
Advisory bordet i planleggingen av lanseringen for karrierenettverket 21. juni

Ikke gå glipp av dyktige talenter

Det gjelder å finne en kandidat med riktig kompetanse. Dette er ikke bare viktig for virksomheter men også for kandidater. Kandidatene vil være der fordi de er dyktige, ikke for å fylle en kvote.

 Vi observerer at mange virksomheter går glipp av kompetanse fordi de kun leter på de samme stedene. Formålet med disse rådene er derfor ikke å fylle en kvote, men å finne flere dyktige talenter. 

Lykke til!

Del innlegg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Søk i kunnskapsunivers
Søk
Del gjerne
nb_NONO

Vil du bli bedre på å tiltrekke og beholde talenter?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for ukentlige tips! Her vil du også motta informasjon om våre tjenester.