Tre tips til en god Pridefeiring

Hvert år i juni markeres Pride verden over med alle regnbuens farger. “Formålet med Pride er å synleggjere det store mangfaldet innan seksualitet, kjønn og kjærleik” i følge Snl. I etterkant av terrorangrepet sist Pride er det viktigere enn noen gang å markere denne dagen.

Det å markere Pride i virksomheten er en fin måte å inkludere kolleger fra LHBTQIA+ miljøet. I 2020 beregnet SSB at 6,9 prosent av befolkningen var ikke-heterofile. ​Dette vil si at alle arbeidsplasser har noen som er en del av dette miljøet.

Her er tre tips til en god Pridefeiring på arbeidsplassen:

  1. Lage et arrangement

Virksomheten kan invitere kolleger til et frokostmøte eller lunsj hvor man kan spise et godt måltid. Her er det ekstra hyggelig om dere pynter med regnbuefargene på f.eks. kaker eller vegger for å skape en koselig atmosfære.

  1. Bli med i Pridetoget

Alle trenger ikke å bli med i Pride-toget, men det er et godt sted å starte. Pride toget er en parade, med farger, musikk, dans og kostymer.

  1. Spre kunnskap om dette

I dag er det fortsatt mange i dette miljøet som opplever motstand, hat og manglende forståelse. Derfor er det viktig å spre kunnskap om hva dette er, fordi kunnskap og dialog kan skape større aksept.

Bli med på event og lær mer

27.juni inviterer Oslo Business Pride til et heldagsevent, for å snakke om temaer rundt mangfold, inkludering og Pride. Her får de blant annet møte viktige stemmer som Petter Stordalen, næringsminister Jan Christian Vestre, tidligere statsminister Erna Solberg og meg.

Ønsker din virksomhet et foredrag i forbindelse med Pride? Ta gjerne kontakt med meg.

Ønsker deg en fin dag!


Når du er klar – her er tre måter jeg kan hjelpe deg:

Del innlegg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Søk i kunnskapsunivers
Søk
Del gjerne
nb_NONO

Vil du bli bedre på å tiltrekke og beholde talenter?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for ukentlige tips! Her vil du også motta informasjon om våre tjenester.