3 fallgruver du må å unngå i arbeidet med mangfold og inkludering

(artikkelen er hentet fra Kimiya Sajjadi sitt nyhetsbrev på Linkedin)

Etter å ha snakket med over 600 virksomheter, og jobbet med rundt 40 ser jeg at det er 3 feil som går igjen hos de fleste i arbeidet med mangfold og inkludering. Disse vil jeg helst at din virksomhet skal unngå, så her gjelder det å gjøre klar kaffekoppen, sette seg i godstolen og ta notater 🍪☕️

Estimert lesetid: 4-5 minutter

Fallgruve 1: implementere tiltak uten å ha analysert problemene

Når jeg jobber med kunder liker jeg å spørre dem hvem som kom først av høna og egget. Vi kommer fort frem til at det er umulig å svare på. Men, slik er det ikke i spørsmålet om hva som bør komme først av analyse og tiltak.

Alt for mange kjører i gang med tiltak som mangfoldsledelsekurs, kvinnegrupper, og uncounscious bias workshopper uten å ha analysert hvor utfordringene ligger.

Nylig jobbet jeg med et selskap hvor vi fant ut at det største problemet var at de ansatte var livredd for å gjøre feil og tråkke noen på tærne. Selskapet bestemte seg derfor for å starte mangfoldsarbeidet med å trygge de ansatte.

Hos et annet selskap fant vi ut at et stort problem var at selskapet aldri hadde sosiale aktiviteter og møteplasser. Dette gjorde slik at de ble mindre attraktive for unge. Her kom vi frem til at en viktig prioritering var sosiale initiativ.

Refleksjonsoppgave: hvordan kan dere gå frem for å kartlegge utfordringene i din virksomhet?

Fallgruve 2: ikke ha lederne og ledelsen med på laget

Mangfoldsarbeid er ikke HR-arbeid. Forskning viser gang på gang at ledelsen og lederne må være i kjernen av mangfoldsarbeidet hvis det skal lykkes. IMDI anbefaler også dette.

Refleksjonsoppgave: Er ledelsen og lederne i kjernen av mangfoldsarbeidet hos dere? Eller er det HR?

Fallgruve 3: ikke ha et fundament eller system for arbeidet

For å oppnå tilsiktede resultater i arbeidet med mangfold og inkludering (det være mer lønnsomhet eller høyere kvinneandel), må det jobbes systematisk med det. Men, før denne prosessen starter må virksomheten etablere et rammeverk.

Hva vil det si?

Nylig gjestet jeg en podcast hvor jeg forklarer kort både hvordan dere kan lage et rammeverk for mangfoldsarbeidet, og hvordan dere kan jobbe systematisk med dette. Lytt på podcasten her (Spol til det 8. minuttet)

Men, hvis du vil ha en mer detaljert forklaring kan du bli med på webinaret mitt den 29. august kl 09:00- 10:00. Her vil du også få mulighet til å stille spørsmål. Du kan melde deg på den her.

Caseeksempel med Statens Vegvesen IT divisjon

Ingen alternativ tekst tilgjengelig for dette bildet

På Webinaret skal jeg dele hvordan vi har gått frem hos Statens Vegvesen IT divisjonen, for å både laget et fundament og system. Da får du et konkret eksempel på hvordan et annet selskap gjør det.

Jeg håper du har lært noe nytt, og gleder meg til å se deg igjen på nyhetsbrevet neste tirsdag. Del den gjerne artikkelen med noen du vet er opptatt av mangfold og inkludering!


Dersom dere skulle trengt bistand i arbeidet med mangfold og inkludering, kan jeg hjelpe med å:

  • Teach the company why and how they should work with diversity and inclusion.
  • Utarbeide en mangfold og inkluderingsstrategi.
  • Foreta en analyse og anbefale tiltak innenfor rekruttering, employer branding, ledelse, m
  • Lære virksomheten hvordan de kan rekruttere og beholde flerkulturelle talenter.
  •  Teach the company to manage cultural differences in the recruitment process and within the organization. 
  • Foredrag om aktuelle tema rundt mangfold og inkludering

Ta kontakt her for en uforpliktende prat☺️ 

Del innlegg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Søk i kunnskapsunivers
Search
Del gjerne
en_GBEN