Kundecase med ABB – hvordan gikk det?

Forrige uke hadde vi to workshops med ledergruppen i ABB Energy Industries, hvor vi delte kunnskap om hvordan selskapet kan implementere konkrete tiltak og delmål for å rekruttere, beholde, og promotere flerkulturelle talenter. Vi gikk gjennom områdene rekruttering, employer branding, arbeidsmiljø, sosialt miljø, karriereutvikling, lønn og ledelse. 

Det å jobbe med en ledergruppe som forstår verdien av å fokusere på det interne, like mye som de fokuserer på rekruttering og branding – kaller vi fremoverlente. Ledelsen oppsummerte workshopene godt da de sa: «Det finnes ikke noe rett eller galt tiltak, men vi må lytte til de ansatte og jobbe skikkelig med dette hvis vi skal oppnå resultater».
 
Det var en glede og se at alle deltakerne anbefalte workshopene videre på  spørreundersøkelsen! Vi ser frem til å følge arbeidet deres videre. 
 
Hvorfor er det viktig å lære mer om målgruppen?

For å kunne lykkes med mangfold- og inkluderingsarbeidet, er det essensielt å forstå seg på de man prøver å rekruttere og inkludere. Det vil si at hvis fokusområde deres er kvinner, er det lurt å sette av tid på å forstå hvilke utfordringer de møter på, og hvilke behov de har. I arbeidet med ABB var fokuset flerkulturelt mangfold.

Så hvordan kan du gå  frem for å lære mer?  En god start er å innhente kunnskap fra organisasjoner som er eksperter på målgruppen. Likevel er det viktig å huske at du aldri kan finne en fasit som gjelder for alle. Hensikten bak å sette seg inn i mulige utfordringer og behov, er å bli bevisst på ting dere ikke tenker over i dag. Men, ikke glem å lytte til de ansatte også. Ingen eksperter kan fortelle akkurat hva dine ansatte trenger.

Vi hjelper virksomheter med hvordan de kan rekruttere og beholde flerkulturelle talenter. Dersom du ønsker å lære om denne målgruppen, og hvilke tiltak du kan implementere, kontakt oss her.

Del innlegg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Søk i kunnskapsunivers
Søk
Del gjerne
nb_NONO

Vil du bli bedre på å tiltrekke og beholde talenter?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for ukentlige tips! Her vil du også motta informasjon om våre tjenester.