Slik får du ledelsen til å prioritere mangfoldsarbeidet

Inkludering og mangfold – slik får du med ledelsen

En av de hyppigste henvendelsene jeg får fra virksomheter er ønske om hjelp til å få  ledelsen til og prioritere arbeidet med mangfold og inkludering. Det jeg har pleid å gjøre er å vise til forskning som underbygger hvorfor dette arbeidet er lønnsomt.

Da jeg var på mangfoldskonferanse i London for noen uker siden, lærte jeg at det ikke var nok. En mangfoldsekspert sa det så fint “you have to both speak to the heart and brain if you are going to get buy in from the management team“. Hva mente han egentlig med dette?

Poenget hans var at det ikke holder kun å vise til forskning som underbygger at mangfold og inkludering er lønnsomt. Fordi det er så mange andre saker som tar for seg lønnåsomhetsaspektet. For å faktisk få med ledelsen må man appellere til følelsene også, men hvordan?

Det å vise til anonyme historier fra ansatte som opplever ekskludering er et kraftfullt verktøy. Jeg har selv testet dette en gang og har aldri opplevd å se en ledergruppe så engasjert og motivert som denne gangen. Historiene traff dem på en helt annen måte enn det forskningen gjorde.

3 lenker som kan booste kunnskapen din

Vil du lære mer om hvordan jobbe med mangfold og inkludering i virksomheten? Her er tre ting jeg anbefaler deg å sjekke ut:

  1. https://www.bigenoughglobal.com/mangfoldsledelse/ Dette er et interaktivt kurs som gir deg kunnskap til hvordan å rekruttere, promotere og beholde mangfold.
  2. Lær hvordan andre virksomheter jobber med mangfold og inkludering gjennom disse webinarene.
  1. Følg meg på LinkedIn. Her tar jeg for meg ukentlig flere temaer innen mangfold og inkludering.

Det var alt for denne gang!


Når du er klar – her er tre måter jeg kan hjelpe deg:

Del innlegg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Søk i kunnskapsunivers
Søk
Del gjerne
nb_NONO

Vil du bli bedre på å tiltrekke og beholde talenter?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for ukentlige tips! Her vil du også motta informasjon om våre tjenester.